Brasov Heroes isi cheama eroii la datorie, indiferent de anotimp!

Publicat 11/05/2016 @14:28 0 comentarii
Brasov Heroes isi cheama eroii la datorie, indiferent de anotimp!
Pe 30 martie 2016 dam startul inscrierilor la Cursa cu Obstacole a Comunitatii din cadrul celei de-a treia editii Brasov Heroes care va avea loc pe 12 iunie 2016.
 
Fundatia Comunitara Brasov, in colaborare cu Asociatia Floare de Colt, Carpathian MTB Trails si Primaria Municipiului Brasov, ii invita pe cei care doresc sa sustina una dintre cele 13 cauze ale comunitatii sa se inscrie ca alergatori sau sa doneze.
 
Brasov Heroes a reusit in cele doua editii sa aduca impreuna 24 de proiecte locale, peste 1000 de donatori, 14 companii partenere care au strans impreuna peste 100.000 de lei pentru proiecte de educatie, cultura, mediu, protectia animalelor si social. Astfel, am sprijinit peste 300 de copii din gradinite si crese sa fie testati auditiv, copii cu dizabilitati sa-si cultive pasiunea pentru dans, scolari din Sacele sa aiba acces la toalete igienizate, iubitori de natura sa fie informati cu privire la ariile protejate din judetul nostru iar brasoveni care apreciaza dansul, sa participe un atelier de contact improvisation chiar in orasul lor. Lista proiectelor pe care donatorii le-au sustinut in editiile trecute poate fi consultata si pe site-ul evenimentului .
 
Si anul acesta cei care doresc sa devina eroi, au de ales intre a alerga sau a dona pentru cauza aleasa. Prin inscrierea ca alergator 50% din taxa de participare va merge catre cauza pe care o sustin. Cei care nu doresc sa-si incerce puterile la cursa cu obstacole, dar vor sa se implice, pot dona direct pentru cauzele inscrise sau pentru a sustine un alergator.
 
Organizatorii vor amenaja in Zona de Agrement a Lacului Noua doua trasee de lungimi si dificultati diferite, cu obstacole pe care eroii trebuie sa le depaseasca. Cursa se adreseaza atat amatorilor de miscare, cat si profesionistilor. In competitie se pot inscrie alergatori individuali, echipe de pana la 5 membri si familii. Pana in 22 aprilie, alergatorii beneficiaza de cea mai mica taxa de inscriere, de 60 lei pentru cursa scurta si 70 de lei pentru cursa lunga.

Mai multe detalii despre competitie se gasesc pe site-ul evenimentului: http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/

Anul acesta, proiectele care mobilizeaza eroii sunt:

1. Asociatia ADDIP, proiect Cei de ieri pentru cei de azi – program de mentorat in care 24 de adolescenti din centru plasament sunt ajutati sa invete sa traiasca independent dupa parasirea centrului la 18 ani. Mentorii, adulti proveniti la randul lor din centre de plasament, invata cum sa fie sprijin pentru acesti adolescenti.
 
2. Asociatia Bucuria Darului, proiect Oameni pentru oameni - cumpararea unei mese speciale pentru servirea unui pranz clad la cantina ”Multumesc”. Singurul loc din oras care ofera, in mod gratuit, zilnic, 300 de portii de mancare oamenilor strazii.
 
3. Asociatia Dicta, proiect Centru Alecsia – realizarea unui centru cu program prelungit, de tip afterschool,  adresat copiilor cu nevoie speciale unde programul educational este personalizat in functie de nevoile fiecarui copil.
 
4. Asociatia Club Sportiv Paralimpic Cumpara Responsabil - organizarea turneului national de baschet in fotoliu rulant. Pentru 2018 scopul organizatiei este aceea de a avea o delegatie de sportivi brasoveni inscrisa la Jocurile Paralimpice din 2018.
 
5. Asociatia De-a arhitectura, proiect De-a arhitectura in orasul meu -  cursuri optionale de arhitectura pentru 420 de copii din invatamantul primar brasovean, unde acestia invata cum este construit orasul si cum arhitectura influenteaza viata oamenilor .
 
6. Asociatia Raza de Speranta, proiect Speranta pentru un vis - sesiuni de terapie prin muzica (meloterapie) si miscare pentru 10 copii cu autism, pentru a-i ajuta sa interactioneze mai usor cu persoanele din jur si sa-si construiasca increderea in propriile forte.
 
7. Fundatia Rafael, proiect Kinetica iubirii, pasul care misca lumea - cumpararea unor aparate necesare cabinetului in care se desfasoara activitati de kinetoterapie si masaj terapeutic pentru persoane cu dizabilitati.
 
8. Asociatia Milioane de prieteni, proiect Sterilizeaza, nu ucide – campanie de sterilizare si microcipare a peste 50 de caini cu stapani cu venituri mici, pentru care aceste servicii pot fi costisitoare.
 
9. Asociatia Copiii de Cristal, proiect Calarie terapeutica pentru tinerii cu nevoie speciale – organizarea unor excursii la centrul de echitatie Panicel pentru ca 18 adulti cu dizabilitati sa intre in contact cu animale si sa primesca stimularea senzoriala de care au nevoie.

10. Asociatia Atelier Sacelean proiect My Way – un proiect educational non-formal pentru copii proveniti din medii dezavantajate, unde acestia invata despre dezvoltare personala, comunicare, leadership si antreprenoriat.
 
11. Grup de Initiativa al Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva Brasov proiect Si eu pot fi campion - program de activitati sportive adaptate elevilor cu dizabilitati din cadrul Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva. Scopul final este organizarea unei competitii prin care fiecare copil sa vada progresul realizat.
 
12. Asociatia SCUT proiect AfterCare -  proiect educational de consiliere vocationala, mentorat si pregatire pentru ca 10 tineri care au parasit orfelinatul sa se poata angaja si sa devina independenti.
 
13. Fundatia Schmidt in parteneriat cu Asociatia ClowniMed, proiect Terapie prin zambet si culoare -  proiect adresat copiilor bolnavi internati in Spitalul Clinic de Copii Brasov, care isi propune ca, prin desenarea povestilor pe pereti si joaca impreuna cu clovnii, sa-i faca pe cei internati sa uite de boala si sa zambeasca din nou.

Despre Fundatia Comunitara Brasov
Avem viziunea de a construi in Brasov o fundatie care prin activitatea sa, contribuie la o comunitate puternica, unita si generoasa, care isi pune in practica ideile pentru bucuria de a trai impreuna.
Misiunea noastra este aceea de a mobiliza energia oamenilor in acte de daruire, prin crearea unei punti de legatura intre resursele locale si nevoile comunitatii brasovene.
Fundatia Comunitara Brasov este infiintata in 2015 si este sustinuta de Asociatia pentru Relatii Comunitare in cadrul  „Programului national de dezvoltare de fundatii comunitare in Romania”. 

Comentarii (0)

Completeaza detaliile de mai sus sau click aici pentru logare.

Vremea la munte

 • Acum Azuga Prahova
 • 6 °C

 • Min°C

  Max°C

 • Acum Predeal Brașov
 • 2 °C

 • Min°C

  Max°C

 • Acum Brasov Brașov
 • 7.7 °C

 • Min°C

  Max°C

 • Acum Bran Brașov
 • -1 °C

 • Min°C

  Max°C

 • Acum Vf. Omu Prahova
 • -4 °C

 • Min°C

  Max°C

 • Acum Busteni Prahova
 • 0.9 °C

 • Min°C

  Max°C

 • Acum Sinaia Prahova
 • 2 °C

 • Min°C

  Max°C

Live Webcams

Webcam BusteniVezi Live

Promoveaza-ti evenimentul!

Promoveaza gratuit evenimentul tau pe buceginfo.ro!

Iti punem la dispozitie o platforma online prietenoasa si usor de utilizat. Poti alege sa folosesti orice tip de continut, de la simplul text pana la fotografie sau prezentare video.

Nu ezita sa ne contactezi, indiferent ca vrei sa promovezi o conferinta, un concert, o excursie organizata, un concurs sau pur si simplu ai o oferta de nerefuzat. 

Afla mai multe >>

buceginfo.ro/pagina-ta