Oktoberfest Brasov 2014

Publicat 22/08/2014 @12:15 0 comentarii
Oktoberfest Brasov 2014

Brasovul se imbraca in costum bavarez din 04-14 septembrie. Anul acesta organizatorii au pregatit foarte mute noutati:

Nou! Toate Treişpe-s Uber Alles!!!

La Oktoberfest nu ne este frica nici de ceasul rau, nici de pisica 13! Doar de berea trezita de care, garantat, nu veti avea parte.

Asa ca v-am pregatit 13 noutati, cum nu a mai vazut Brasovul. Ever!

1. Cort cu etaj si balcoane!

In premiera absoluta pentru Romania, cortul Oktoberfest va fi dotat cu balcoane din lemn unde vor fi amplasate lojele. Evident, la etaj! Pentru a vedea mai bine tot ce se intampla. Decojitul si scuipatul semintelor este strict interzis! Se accepta doar alunele. Vorba ceea: "Berea fara alune, e ca tuica fara prune"!

2. Concert de Iodlere

Nu stiti ce sunt lodlerele?! Rusinica! Va lamureste Onkle Hans, eins, zwei, drei! Iodlerele sunt vocalize tipic bavareze, celebrele iolalarihu!!!! Tin de folclorul bavarez si au devenit celebre datorita unui film antologic: "Sunetul muzicii"! Pentru nostalgici, Toma Caragiu si Anda Calugareanu au avut un moment genial de Iodlere regizat de Alexandru Bocanet. Oktoberfest Brasov 2014 va asteapta cu un concert de lodlere de numa numa!

3. Herr Schurly,cel mai mare fun Oktoberfest vine la Brasov!

Este veteranul Oktoberfest si cel mai funny dintre toti fun-ii. Este austriac, nu bavarez. Cam tot aia, pentru ca si unii si alti sunt petrecaretii teutonilor. Casa lui este un muzeu dedicat Oktoberfest-ului. Nu a lipsit de la nici o editie de la Munchen, din 1986, iar acum vine la Brasov. Halbele sus, spuma aliniata regulamentar, onor lui Herr Shurly! Georg Wiesnschurli Mayrhofer e numele real, dar ramane intre noi...

4. Onkle Hans in marime naturala. Chiar mai mare!

L-am convins si pe Unchiul Hans sa vina la Brasov. Mascota sa de 2,5 metri inaltime va defila peste tot. Din 25 august va poposi in Campia Bavareza din Piata Sfatului. Va asteapta pentru fotografii de neuitat. Pentru ca ... Oktoberfest!

5. Parada de parada cu 10 "atelaje" specifice: carute si care alegorice

Joi 4 septembrie, de la ora 16, mare parada mare pe traseul: Primarie –Bulevardul N Iorga- Sens giratoriu Aro – Muresenilor, Poarta Schei – Liceul Sportiv. Vor defila 10 carute si care alegorice cu butoaie cu bere, bavarezi si bavareze, tirolezi si tiroleze... Pana acum a fost doar o caruta, dar am auzit noi ca umbla vorba prin burg-uri ca am fi de nota 10. Asa ca ... 10!

6. Lantul uman: halbe din mana in mana, pana in fund. La cort!

Noutate de noutate! Berea de la Oktoberfest este proaspata, rece, delicioasa si plimbareata. Sambata 13 septembrie va porni de la Beraria Ciucas de pe Postavarului, pana la cortul de la Liceul Sportiv. Halbele vor fi date din mana in mana printr-un lant uman impresionant. Si ca lungime si ca indemanare!

7. Zi de Salsa!

Ce are Salsa cu iodlerele, rtimul latino cu Bavaria si spuma cu prefectura?! Teoretic, nimic! Noi stam bine cu practica, asa ca am descoperit numitorul comun. Veselia debordanta si bucuria de a trai clipa. In Brasov avem cele mai tari cluburi de Salsa pe care le-am invitat la Oktoberfest. Ole!

8. Regele Oktoberfest – concurs!

Miss ca miss, dar musai sa fie si un rege Oktoberfest! Barbatii, saracii, duc greul halbelor ridicate, ciocnite si baute. In fiecare seara va fi o etapa de concurs cu un castigator. Duminica 14 septembrie, la spartul targului, regii de o seara se vor bate in finala. Numai unul va fi Regele Oktoberfest 2014! Pentru a castiga coroana butoiului cu bere va trebui sa bea cu staif si sa manuiasca si cuvintele dibaci, nu doar halba! Declaratii de dragoste inspumate, creativitate de malt cu aroma de hamei, Doamne ce va fi pe ei! No, dar si premiul este pe masura. Un dozator de bere instalat la Rege acasa si plinul cu butoaie ... pline, timp de o luna!!!

9. Miss Oktoberfest face acte de caritate!

Anul acesta Miss Oktoberfest va fi o zana buna pentru copiii si batranii defavorizati ai Brasovului. Va cutreiera Casele de Copii si Azilele de Batrani cu daruri de suflet din partea sponsorilor Oktoberfest. Ca sa fie masa bogata si sarbatoare pentru toti!

10. Oktoberfest la litru!

Pentru ca vrem sa le aratam ca si noi putem "duce" ca ei, anul acesta berea la Oktoberfest se va bea din halbe de un litru, exact ca la Muenchen! Ya vol!

11. "Oktoberfest iubeste natura"

Chiar suntem ecologisti si chiar iubim natura! Impreuna cu "Prietenii padurilor" vom colecta si recicla paharele de plastic. Premii pe masura implicarii si efortului.

12. Hot Loferl Showband, in premiera la Bucuresti!

Este o trupa bavareza de la Onkle Hans de acasa care va face un show de zile mari pe scena Oktoberfest Bucuresti intre 25 si 29 septembrie. Muzica, traditie, obiceiuri bavareze.

13. Oktoberfest Timisoara: 16-19 octombrie

No, daca tot zic ei ca Banatu e fruncea, ne-am gandit sa-i lasam sa ne dovedeasca. Daca ii vom dovedi noi cu berea, distractia si iodlelrele noastre, e alta poveste. Care pe care! De castigat vor castiga cu prisosinta toti banatenii!

Comentarii (0)

Completeaza detaliile de mai sus sau click aici pentru logare.

Vremea la munte

 • Acum Sinaia Prahova
 • 2 °C

 • Min3°C

  Max12°C

 • Acum Bran Brașov
 • -1 °C

 • Min6°C

  Max11°C

 • Acum Predeal Brașov
 • 2 °C

 • Min-5°C

  Max1°C

 • Acum Azuga Prahova
 • 6 °C

 • Min4°C

  Max11°C

 • Acum Busteni Prahova
 • 0.9 °C

 • Min-5°C

  Max2°C

 • Acum Vf. Omu Prahova
 • -4 °C

 • Min-2°C

  Max1°C

 • Acum Brasov Brașov
 • 7.7 °C

 • Min7°C

  Max17°C

Live Webcams

Webcam BusteniVezi Live

Promoveaza-ti evenimentul!

Promoveaza gratuit evenimentul tau pe buceginfo.ro!

Iti punem la dispozitie o platforma online prietenoasa si usor de utilizat. Poti alege sa folosesti orice tip de continut, de la simplul text pana la fotografie sau prezentare video.

Nu ezita sa ne contactezi, indiferent ca vrei sa promovezi o conferinta, un concert, o excursie organizata, un concurs sau pur si simplu ai o oferta de nerefuzat. 

Afla mai multe >>

buceginfo.ro/pagina-ta