Artistul Nicolae Voiculet sustine un concert unic pe plan mondial, la Crucea Caraiman

Publicat 11/09/2014 @17:25 0 comentarii
Artistul Nicolae Voiculet sustine un concert unic pe plan mondial, la Crucea Caraiman

Pe 14 septembrie, la ora 14:00, de Ziua Crucii, Monumentul "Crucea Eroilor Neamului" de la Caraiman si statiunea Busteni vor fi martorele unui eveniment unic in istoria muzicii de nai si a muzicii in general. Artistul Nicolae Voiculet va sustine, alaturi de orchestra sa si invitati speciali, un concert omagial adus celor peste un milion de eroi ai neamului, cazuti in cele doua Razboaie Mondiale, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la declansarea primului Razboi Mondial.

Concertul va avea loc la Crucea de pe Caraiman, care conform Guinness World Record este «Cea mai mare cruce din lume », 39.30m, amplasata la o altitudine de peste 2291m. Va fi filmat si difuzat de posturi de televiziune din Romania si strainatate, mediatizat pe toate canalele de comunicare.

Evenimentul este organizat de catre Asociatia Culturala "Nicolae Voiculet", Asociatia Exploring Culture si Innovation Travel, cu sprijinul Primariei orasului Busteni, Autoritatii Nationale pentru Turism, al Institutului Cultural Roman si al Jandarmeriei Romane. De asemenea, la buna organizare a evenimentului si-au adus sprijinul firma Eurolines Romania generalul Olimpiodor Antonescu si Fundatia Culturala Bartoc.

Spectacolul de la Crucea Caraiman face parte din turneul "Romania, din inima ta" desfasurat de-a lungul acestui an, atat in tara, cat si in strainatate.

"Romania, din inima ta" inseamna trezirea inimii si a constiintei din fiecare roman la ceea ce reprezinta valori autentice: eroi, istorie, radacini, regalitate, acasa, familie. Repertoriul contine lucrari din patrimoniul romanesc, printre care Calusul, Ciocarlia, Doina Sperantei si altele. Legatura dintre nai, turism si brand de tara este foarte mare si profunda. Naiul in sine, prin puterea si sunetele lui, reprezinta o parte a turismului si a identitatii romanesti. Turistii, cand viziteaza o destinatie, sunt atrasi de locuri, de oameni, de obiceiuri si traditii, inclusiv de arta. Naiul este cel mai vechi instrument din lume, iar Romania este patria naiului.. Acum rugaciunea NAIULUI va fi cea mai aproape de CER", declara artistul Nicolae Voiculet, care a compus si adaptat special pentru acest eveniment cateva melodii.

In seara aceleiasi zile va avea loc Conferinta – Gala Caritabila "Romania, din inima ta", la Castelul Cantacuzino din Busteni. Concertul are caracter umanitar, avand ca scop acordarea bursei "Fanica Luca", la 120 ani de la nasterea primului profesor al naiului. Printre invitatii speciali se vor numara Ambasadori ai turismului romanesc, oameni de turism, oameni de cultura, autoritati publice centrale si locale.

Evenimentul "Romania, din inima ta" urmareste cresterea notorietatii si furnizarea de informatii privind obiectivele turistice culturale ale statiunii Busteni, ale Muntilor Bucegi si alte Romaniei in general. Evenimentul are ca scop atragerea de turisti si crearea de noi programe de turism cultural in Romania. Formele de turism promovate in cadrul evenimentului sunt turismul cultural, turismul rural, circuitele culturale, turismul activ si in natura. De asemenea, va fi subliniata legatura dintre muzica si turism, in special prin nai – instrument al spatiului romanesc.

La conferinta de presa dedicata evenimentului a fost prezent si inginerul Alexandru Bartoc, cel care a inscris Crucea de la Caraiman in Cartea Recordurilor – Guinness Book, drept cea mai mare cruce din lume, situata la altitudinea de peste 2291m si inalta de 39,3 m. Crucea a fost inregistrata oficial cu acest record pe 18 august 2013.

"Ne bucura sa fim parteneri ai acestui eveniment si sa sprijinim o manifestare a recordurilor. Vom dori sa fim in continuare alaturi de artistul Nicolae Voiculet si sa contribuim la promovarea acestui concert si, de fapt, a periplului intitulat "Romania din inima ta" prin manifestari in Europa si in alte parti ale lumii. Nicolae Voiculet nu este doar un ambasador al turismului romanesc, ci este si un ambasador de marca al culturii romanesti" , a subliniat Liviu Jicman, vicepresedinte al Institutului Cultural Roman.

"Evenimentul de la Crucea Caraiman reprezinta o combinatie perfecta intre industria creativa, artistica, si cea turistica. Crucea de la Caraiman constituie ea in sine o atractie turistica, iar evenimentul creat de artistul Nicolae Voiculet imbina perfect cultura si turismul", a precizat Dragos Anastasiu, presedintele grupului Eurolines Romania.

"As dori sa ne implicam cu totii in promovarea unor astfel de evenimente de inalta tinuta, precum cele sustinute de prietenul meu, artistul Nicolae Voiculet. Asemenea initiative contribuie mult la promovarea tarii noastre peste hotare", a mentionat multiplul campion mondial la tenis Ilie Nastase, Ambasador al turismului romanesc.

Programul evenimentului de pe 14 septembrie

Partea I – Crucea Caraiman

 • 14.00 – Deschiderea concertului. Ansamblul de tulnicarese din satul Avram Iancu, judetul Alba, Muntii Apuseni
 • 14.20 – Ansamblul de calusari de la Slatina
 • 14.30 – 15.00 - Concert Nicolae Voiculet si orchestra sa

Partea II – Castelul Cantacuzino (Busteni)

19.30 – Conferinta si Gala caritabila "Romania din inima TA"

 • - Promovarea turismului cultural si a evenimentelor cultural-turistice din Romania
 • - Sprijinirea talentului romanesc prin infiintarea si acordarea bursei de studiu "Fanica Luca", primul profesor al naiului modern.
 • - Licitarea naiului cu care artistul Nicolae Voiculet va canta la Crucea de la Caraiman
 • - Spectacol de sunet si lumini, care vor fi indreptate catre Monumentul « Crucea Eroilor Neamului »

Despre artistul Nicolae Voiculet

Nicolae Voiculet, artist complex, virtuoz al naiului, dirijor, coordonator muzical si producator, promotor al imaginii Romaniei, devenind astfel un Ambasador al Identitatii Nationale a facut cunoscuta traditia poporului roman prin vibratia naiului sau, in sute de concerte sustinute in intreaga lume. A colaborat cu artisti si orchestre de renume mondial in diferite ocazii dar si in scopuri caritabile.

Sunetul naiului sau a calatorit in lume, ducand cu el inegalabila muzica romaneasca din Japonia in America de Nord, din lumea araba in America de Sud. A concertat in toata Europa si a fost invitat pe cele mai importante scene alaturi de orchestra sa. Este Ambasador al Turismului Romanesc, iar in ultimii 10 ani a sustinut concerte in prezenta a peste 65 de lideri de stat si a raspuns cu onoare invitatiilor de a concerta pentru imaginea Romaniei in lume.

Comentarii (0)

Completeaza detaliile de mai sus sau click aici pentru logare.

Vremea la munte

 • Acum Sinaia Prahova
 • 2 °C

 • Min3°C

  Max12°C

 • Acum Busteni Prahova
 • 0.9 °C

 • Min-5°C

  Max2°C

 • Acum Vf. Omu Prahova
 • -4 °C

 • Min-2°C

  Max1°C

 • Acum Azuga Prahova
 • 6 °C

 • Min4°C

  Max11°C

 • Acum Brasov Brașov
 • 7.7 °C

 • Min7°C

  Max17°C

 • Acum Bran Brașov
 • -1 °C

 • Min6°C

  Max11°C

 • Acum Predeal Brașov
 • 2 °C

 • Min-5°C

  Max1°C

Live Webcams

Webcam BusteniVezi Live

Promoveaza-ti evenimentul!

Promoveaza gratuit evenimentul tau pe buceginfo.ro!

Iti punem la dispozitie o platforma online prietenoasa si usor de utilizat. Poti alege sa folosesti orice tip de continut, de la simplul text pana la fotografie sau prezentare video.

Nu ezita sa ne contactezi, indiferent ca vrei sa promovezi o conferinta, un concert, o excursie organizata, un concurs sau pur si simplu ai o oferta de nerefuzat. 

Afla mai multe >>

buceginfo.ro/pagina-ta